29oct14:0017:00MasterClass Melasma

Event Details

MASTERCLASS

MELASMA

ABORDARE PERSONALIZATA SI INTEGRATIVA

PE BAZA ULTIMELOR MECANISME ETIOPATOGENICE SI A RECENTELOR PROGRESE TEHNOLOGICE

VINERI, 29 OCTOMBRIE 2021
ORA – 14.00-16.30
SPEAKER: DR. VICTOR GABRIEL CLATICI
ONLINE PE PLATFORMA ZOOM

 

Prezentarea cursului

Melasma, afecțiune dermatologică cronică, este asociată cu un impact negativ semnificativ asupra calității vieții (depresie, anxietate, frustrare, izolare etc.).

În mod tradițional a fost considerată o afecțiune strict melanocitară, cu perturbarea mecanismelor de sinteză, depunere și eliminarea a melaninei, dar datele științifice din ultimii ani au evidențiat complexitatea mecanismelor și a factorilor celulari implicați în declanșarea acestei afecțiuni (fibroblast și keratinocit, sebocit și mastocit, celule endoteliale și procesul de photo-aging etc.).

În cadrul acestui curs sunt prezentate ultimele noutăți referitoare la patogenia melasmei, inclusiv factorii de risc și impactul asupra calității vieții. De asemenea, este prezentată în detaliu, cu aplicabilitate practică imediată, modalitatea de abordare integrativă și personalizată a pacienților (fotoprotecția și dieta, procesul de îngrijire a pielii și tratamentele locale, tratamentele pe cale generală și intervențiile laser, diferența dintre tratamentul de prevenție, atac și întreținere).

 

Taxa participare: 250 LEI

more

Time

(Friday) 14:00 - 17:00