03feb16:0018:00MASTERCLASS COLAGENUL

Event Details

MASTERCLASS

COLAGENUL

DIN PALEOZOIC LA PREMIUL NOBEL ȘI DE LA MIT LA REALITATE
Up to date privind structura, funcțiile și metabolismul acestei proteine vitale organismului uman

JOI, 3 FEBRUARIE 2022, ONLINE, ORA 16:00


(90 de minute curs și 30 de minute sesiune de Q&A)

LECTOR: DR. VICTOR GABRIEL CLĂTICI

 

Prezentarea cursului:
Colagenul este principala proteină a organismului uman (reprezintă peste 30% din cantitatea totală de proteine), și îndeplinește atât roluri structurale (conferă rezistență și elasticitate țesuturilor) cât și roluri funcționale, de comunicare inter-celulară (cu rol în diferențierea, creșterea și proliferarea celulară).

 Colagenul este asociat cu multiple mituri referitoare la sinteza și degradarea sa. Începând cu vârsta de 21 de ani pierdem în mod constant 1% din cantitatea de colagen a organismului, iar colagenul glicat este pus în evidență începând cu vârsta de 20 de ani.

 În cadrul acestui curs sunt prezentate atât ultimele noutăți referitoare la metabolismul colagenului, inclusiv factorii de agresiune (expunerea cronică la soare, fumatul și consumul de zahăr, poluarea și lipsa somnului etc.)  cât și modalitățile concrete de stimulare a sintezei (suplimente nutriționale, intervențiile laser, radiofrecvență și ultrasunete). De asemenea, este prezentată în detaliu, cu aplicabilitate practică imediată, modalitatea de abordare integrativă și personalizată a pacienților (fotoprotecția și dieta, procesul de îngrijire a pielii și tratamentele locale etc.).

 

TAXA DE PARTICIPARE: 170 RON

 

PARTICIPANTII PRIMESC GRATUIT ACCES LA CURSUL

Necesitatea abordarii multidisciplinare a diagnosticului si terapiei insuficientei venoase cronice

CREDITAT CU 18 CREDITE EMC
PE PERIOADA 02.08.2021 – 02.08.2022
Coordonator curs: Conf. Univ. Dr. Carolina Negrei

 

 

more

Time

(Thursday) 16:00 - 18:00