18nov14:0016:00Acneea la adult și Rozaceea

Event Details

Acneea la adult și Rozaceea


Afecțiuni inflamatorii cronice, cu impact semnificativ asupra pacientului și societății

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 14.00
(90 de minute curs și 30 de minute sesiune de Q&A)
pe platforma ZOOM

 

Prezentarea cursului

Acneea la persoana adultă și Rozaceea reprezintă afecțiuni inflamatorii cronice, din ce în ce mai frecvente, cu evoluția de lungă durată, care sunt asociate cu un impact semnificativ atât asupra calității vieții pacientului cât și asupra sănătății publice și a societății în general.

Acneea la persoana adultă este asociată cu depresie și anxietate, izolare și fobie socială, iar pacienții cu Rozacee prezintă frecvent frustrare și evitarea evenimentelor sociale sau profesionale, precum și o evaluare negativă din partea populației generale.

Aceste boli dermatologice cronice sunt asociate cu afecțiuni generale cu un impact semnificativ asupra sănătății publice. Astfel, acneea la persoana adultă face parte din grupa afecțiunilor asociate cu activarea mTORC1, alături de obezitate și diabet tip II, unele afecțiuni neuro-degenerative precum și anumite forme de cancer. Pe de altă parte, rozaceea se asociază cu afecțiuni digestive și cardiovasculare, precum și cu afecțiuni imunologice și metabolice.

În cadrul acestui curs sunt prezentate ultimele noutăți referitoare la impactul acneei și rozaceei, inclusiv factorii de risc și afecțiunile asociate. De asemenea, este prezentată în detaliu, cu aplicabilitate practică imediată, modalitatea de abordare integrativă și personalizată a pacienților (fotoprotecția și dieta, procesul de îngrijire a pielii și tratamentele locale, tratamentele pe cale generală și intervențiile laser, diferența dintre tratamentul de prevenție, atac și întreținere).

 

TAXA DE PARTICIPARE: 150 RON

 

more

Time

(Friday) 14:00 - 16:00